Η νέα προσπάθεια στο Πάρκο Φιλοξενίας Αδεσπότων του Δήμου Ελασσόνας, έχει τη σφραγίδα του Τομέα των Αδέσποτων των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών!

Μία κίνηση που βρήκε ανταπόκριση στην βοήθεια του θεσμού της πόλης και του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα, που ξεκαθάρισε στους συνεργάτες του ότι η ιστορία με τα αδέσποτα στην πόλη, θα βελτιωθεί στο έπακρο.

Τον Ιούνιο του 2020, ο Δήμος Ελασσόνας δημιούργησε στα πρώην δημοτικά Σφαγεία, ένα περιφραγμένο κτίριο με εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, με προαύλια και “δωμάτια” φιλοξενίας για τα τραυματισμένα αδέσποτα της πόλης όλων των ηλικιών.

Οι εθελόντριες του συλλόγου, αφού καθάρισαν και απολύμαναν τον χώρο, άρχισαν να διαμορφώνουν τα δικά τους όνειρα για το πως θα έπρεπε να είναι το Πάρκο Προσωρινής Φιλοξενίας για τα αξιαγάπητα τετράποδα!

Έτσι βάλανε την φαντασία τους να απλωθεί στην συγκεκριμένη τοποθεσία, με χρώματα, διακόσμηση, γραφεία εξυπηρέτησης, αποθηκευτικούς χώρους για σκυλοτροφές και λοιπά υλικά, κτηνιατρική-αναρρωτήριο ενώ ο χώρος ενισχύθηκε από τον δήμο με νερό και ρεύμα.

Για ποιους λόγους όμως το Πάρκο Φιλοξενίας αποτελεί πρότυπο και οι εθελόντριες, όπως θα έλεγε και η λαϊκή φράση “κορίτσια για φίλημα”; Μα για την χείρα βοηθείας που προσφέρουν καθημερινά όχι μόνο στην διατροφή των αδέσποτων αλλά και στην διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίησή τους.

Στον χώρο που είναι προσβάσιμος και επισκέψιμος για τους πολίτες, μπορεί να δει κανείς εισέρχοντας και να γνωρίσει όλα τα αδέσποτα, με το όνομά τους, κάτι που σημαίνει πως οι τετράποδοι φίλοι μας, έχουν όνομα μα και…προσωπικότητα!

Μπορεί να παίξει μαζί τους άφοβα, να συζητήσει για την κατάσταση της καθημερινότητας των σκύλων, για την συμπεριφορά τους και να υιοθετήσει αν θέλει, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα-συμβόλαια του δήμου, το αγαπημένο του σκυλί!

Μπορεί όμως και να ενισχύσει το ταμείο των εθελοντριών στον χώρο, προσφέροντας υλική και οικονομική ενίσχυση, βοηθώντας στην προσπάθειά τους.

Τα εν λόγω αδέσποτα στον χώρο, απολυμαίνονται καθημερινά, αποπαρασιτώνονται τακτικά, ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού Δήμος Ελασσόνας και οι πολύτιμοι εθελοντές του Πάρκου επιδιώκουν την οργάνωση ενός σωστού χρονοδιαγράμματος επιβίωσης για το κάθε αδέσποτο σκυλί. Αρωγοί, λοιπόν, στην προσπάθεια του Δήμου η Μαρία Καραγιώργου, η Ραφαέλα Χουρίδη, η Νίκη Μπακρατσά, η Άννα Αργυροπούλου, η Μαρία Μπαρά και τα υπόλοιπα παιδιά καθημερινά και με μεγάλη λεπτομέρεια και σχολαστικότητα, βάζουν την δική τους σφραγίδα στην επιβίωση των αδέσποτων.

Έτσι μέσα στο Πάρκο θα δει κανείς μεγάλα σε ηλικία σκυλιά, που βρήκαν εδώ τον δικό τους ήρεμο παράδεισο, όπως την “Μιμή”, την “Μόλυ”, την “Τζέση” και τη “Ρίτσα” αλλά θα δουν εδώ και σκυλιά ταλαιπωρημένα από τις συνθήκες της ζωής στο δρόμο να βρίσκουν την αγάπη και την προστασία, όπως ο “Όσκαρ”, η “Κάνα”, η “Ρίτα” και ο “Ταρζάν”.

Θα δει όμως και τις πιο αξιαγάπητες μουσούδες, μικρές σε ηλικία που ψάχνουν σπίτι και αγάπη όπως τα αδέρφια “Μίνα – Μηνάς”, την “Μόλυ”, τον “Σπάρκυ” και τον “Bic”.

Αξιαγάπητα καθαρόαιμα τσομπανοσκυλάκια, μικρά ημίαιμα κουταβάκια αλλά και σκυλιά-φύλακες όπως ο “Μαξ”, η “Άρτεμις” και η “Φοίβη”!

Όταν οι πόρτες κλείνουν το απόγευμα, το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη μέρα στο Πάρκο Φιλοξενίας Αδεσπότων, νωρίς το πρωί, για καθάρισμα, τάισμα και φροντίδα!

Τα κορίτσια των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών αγαπούν αυτό που κάνουν από την ψυχή τους! Και το κάνουν για την ψυχή τους!

Φωτογραφικό υλικό

Μετάφραση »

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο